Odnowiona Centrala LWBS z siedzibą w Drezdenku

 

W miesiącu sierpniu 2014 r. zakończono trwający przeszło dwa lata remont budynku Centrali LWBS przy ul. Bolesława Chrobrego w Drezdenku.

Zabytkowy charakter nieruchomości oraz obszerny i skomplikowany zakres prac, zadecydowały o tak długim okresie modernizacji. Podejmując decyzję o remoncie postawiono sobie za cel wrócić do korzeni, a więc przywrócić wygląd budynku z jego najświetlejszych czasów. Remontem objęto również pomieszczenia piwniczne Banku, gdzie obecnie znajduje się między innymi zabytkowa sala konferencyjna z pomieszczeniami przynależnymi a także najbliższe otoczenie Banku.

 Aby osiągnąć wyznaczone cele zastąpiono istniejące pokrycie dachowe blachą tytanowo-cynkową, uzupełniono ubytki cegły znajdującej się na elewacji budynku, zdjęto pokrywającą ją warstwę farby i uzupełniono tynki ozdobne z odtworzeniem ich profilowania i faktury. Odnowiono również i uzupełniono ornamenty i zdobienia znajdujące się na fasadzie budynku.

 Podejmując prace przy remoncie pomieszczeń piwnicznych, zadecydowano nadać im nowy charakter, tworząc nowocześnie wyposażoną salę konferencyjno-szkoleniową z pomieszczeniami przynależnymi, przy jednoczesnym zachowaniu zabytkowego charakteru wnętrza.

 Dbając o nowy wygląd otoczenia Banku przygotowano parking dla klientów, położono granitowe chodniki, a także obsadzono na nowo ogród przed budynkiem Banku. Elementem, który jednocześnie pełni funkcję praktyczną i dekoracyjną jest nowy płot z elementami drzewa egzotycznego, zdecydowanie wyróżniający tę nieruchomość na tle pozostałych w Drezdenku.

 

{gallery}cen{/gallery}

 

 

 

 

 

 

Odnowiona Centrala Lubusko-Wielkopolskiego Banku Spółdzielczego z siedzibą w Drezdenku

 

W miesiącu sierpniu 2014 r. zakończono trwający przeszło dwa lata remont budynku Centrali LWBS przy ul. Bolesława Chrobrego w Drezdenku. Zabytkowy charakter nieruchomości oraz obszerny i skomplikowany zakres prac, zadecydowały o tak długim okresie modernizacji. Podejmując decyzję o remoncie postawiono sobie za cel wrócić do korzeni, a więc przywrócić wygląd budynku z jego najświetlejszych czasów. Remontem objęto również pomieszczenia piwniczne Banku, gdzie obecnie znajduje się między innymi zabytkowa sala konferencyjna z pomieszczeniami przynależnymi a także najbliższe otoczenie Banku.

Aby osiągnąć wyznaczone cele zastąpiono istniejące pokrycie dachowe blachą tytanowo-cynkową, uzupełniono ubytki cegły znajdującej się na elewacji budynku, zdjęto pokrywającą ją warstwę farby i uzupełniono tynki ozdobne z odtworzeniem ich profilowania i faktury. Odnowiono również i uzupełniono ornamenty i zdobienia znajdujące się na fasadzie budynku.

Podejmując prace przy remoncie pomieszczeń piwnicznych, zadecydowano nadać im nowy charakter, tworząc nowocześnie wyposażoną salę konferencyjno-szkoleniową z pomieszczeniami przynależnymi, przy jednoczesnym zachowaniu zabytkowego charakteru wnętrza.

Dbając o nowy wygląd otoczenia Banku przygotowano parking dla klientów, położono granitowe chodniki, a także obsadzono na nowo ogród przed budynkiem Banku. Elementem, który jednocześnie pełni funkcję praktyczną i dekoracyjną jest nowy płot z elementami drzewa egzotycznego, zdecydowanie wyróżniający tę nieruchomość na tle pozostałych w Drezdenku.